Free Gift (SpeedGear)

1:13 PG Dicatat oleh Krai Utara

Assalamualaikum dan salam blogger.
Saya ada satu software yg saya kira baik untuk di kongsikan bersama.
software ini dipanggil speed gear .sebenarnya software percuma ini dicipta untuk game tapi boleh jiga digunakan umtuk melajukan komputer yang slow.
dengan menggunakan software ini saya dapat membuka web page dan blog rakan2 dengan pantas.cuma ada satu kelemahan software ini ialah dia tak boleh guna untuk video atau tv streaming.
maknanya x boleh guna untuk you tube.
------------------------------------
A hip game cheat tool to adjust your Windows operation system speed, All software will change their speed after you adjust the speed rating in Speed Gear. You can press the hotkey to speed up, speed down, or adjust to the appointed speed. It's perfect to play games with it!

Anda boleh download kat sini.

http://www.mediafire.com/?yttmmit2jmx#2

atau sini

http://www.mediafire.com/myfiles.php

atau kat sini

http://www.brothersoft.com/games/speed-gear-download.html 


http://ijoks2009.blogspot.com/2010/07/free-gift-speedgear.html
Read More - Free Gift (SpeedGear)

Farm Frenzy 3

10:50 PTG Dicatat oleh Krai Utara


Get yourself ready for another fun adventure in Farm Frenzy 3! Take your barnyard skills around the world as you go through the 95 fun levels that this title has to offer. Buy even more upgrades and animals as you help Scarlett become the president of the farmer's union! Enjoy even wackier gameplay than ever before in the latest iteration of the Farm Frenzy series! Play now!
Read More - Farm Frenzy 3

Memori Berkasih - Achik Spin

10:05 PTG Dicatat oleh Krai Utara

Tajuk/Lirik Lagu: Memori Berkasih

Penyanyi: Siti Nordiana feat Achik Spin
Telah kucuba meminta kasihmu
Biar menjadi ikatan abadi
Namun apa daya terlerai janji kita
Mungkin takdir yang meminta
Namun apa daya terlerai janji kita
Mungkin takdir yang meminta
Bermusim kita bersama
Menyemai ikatan cinta
Tak mungkin kasihku hilang
Kukunci hati untukmu
Ku genggam kenangan indah
Simpanlah senda gurauan
Andainya kau kerinduan
Itulah jadi penanwar
Sungguh ku terharu dan pilu
Kasih kusemai kau abaikan
Putusnya ikatan cinta
Mungkin tiada jodoh kita
Menangis hati ini
Ku juga bersimpati
Hancurnya harapanku
Maafkan sayang
Kasihmu yang berubah
Aku pun tak menyangka
Itulah alasanmu, pergilah sayang
Biar rindu di kejauhan
Menemani hati yang gelisah
Semoga bertemu jua kebahagiaan
Telah kucuba meminta kasihmu
Biar menjadi ikatan abadi
Namun apa daya terlerai janji kita
Mungkin takdir yang meminta
Namun apa daya terlerai janji kita
Mungkin takdir yang menimpa
Read More - Memori Berkasih - Achik Spin

zikir selepas solat

10:39 PTG Dicatat oleh Krai Utara


zikir selepas solat ini dikeluarkan dengan ihsan pondok sungai durian 

cara download /muat turun klik pada image (right click) dan pilih save image as :
Read More - zikir selepas solat

Download Games Percuma: Layan flash games sikit

3:53 PTG Dicatat oleh Krai Utara



Guys! Hari ni kitorang ada 15 Flash Games yang masyukk, tunggu korang
klik dan download je!Apalagi, download la!

ACTION PACKED GAMES
1) 3 Foot Ninja (DOWNLOAD)
Photobucket
Game yang mengisahkan perjalanan hero mencari takdir dimana beliau terpaksa menghadapi banyak rintangan dan musuh.Dalam pengembaraan ini, korang kena kumpul 5 LOST SCROLLS OF THE ELDERS.

2) Alien Attack (DOWNLOAD)
Photobucket
Pertahankan pangkalan marikh korang dari serangan alien dan kalahkan kapal musuh.
3) Aqua Energizer (DOWNLOAD)
Photobucket
Game ni pun best gak, ala-ala cam bomber man punya game tapi yang lagi mendebarkan la.
4) Xiao Xiao 4 – One Man Army (DOWNLOAD)
Photobucket
Game ni lagi gempak, ianya cam counter strike 2d, best gak, naik gak adrenalin gua.
5) DogCat (DOWNLOAD)
Photobucket

Fleabag dan Mutt kembali lagi! Kali ni, diorang akan baling barang satu sama lain
pada hari yang berangin.Siap yang akan menang?Nak tau? Download la!

6)Hamtaro (DOWNLOAD)
Photobucket
Cute siot..! Jom kita tolong Hamtaro, hamster comel ni balik ke rumah.Satu game yang menarik I would say!
7) Bug On A Wire (DOWNLOAD)
Photobucket
Korang kena tolong bug ni jalan atas wayar letrik dan elakkannya dari kena makan dengan gagak,
IQ GAMES
1) Lovex (DOWNLOAD)
Photobucket
aha! Bagi pasangan kekasih yang nak ukur tahap cintan korang, game ni pasti takkan menghampakan korang.Cupid’s time!
2) Frogpult (DOWNLOAD)
Photobucket
Yang ni khas nak uji fokus korang, lebih kurang cam konsep dart tapi kali kita guna katak..hehe..nak tau pasal game ni? Download la, apa tunggu lagi!
3) HangarooV2 (DOWNLOAD)
Photobucket
Nak tingkatkan IQ dan bahasa english korang? Game ni mungkin yang korang cari.
4) NewtonNightmare (DOWNLOAD)
Photobucket
Yang ni macam game untuk macth gambarla-tapi kena guna otak gak-
5) Pairs (DOWNLOAD)
Photobucket
Sama gak cam newton nightmare.OOkk..!NEXTT!
6) Eggs (DOWNLOAD)
Photobucket
Yang ni untuk uji fokus korang dan juga bagus untuk senaman mata.
7) Monopoly (DOWNLOAD)
Photobucket

Game ni memang faveret gua! Monopoly, takyah sesusah nak beli set
beratus harganya tu, kat sini dah ada, full set lagi tu.

8)Goreng ikan (DOWNLOAD)
Photobucket
Aduh..lapornya perut, nak goreng ikan jap, hehe..tapi game ni bukan tentang goreng ikan tapi selamatkan ikan dari kena goreng..laaa, buat nak selamatkan pulak? Goreng pun sodapp!

Read More - Download Games Percuma: Layan flash games sikit

WALI BAND-TAUBAT MAKSIAT(TOMAT)

12:35 PG Dicatat oleh Krai Utara


Lirik Wali - Tomat (Tobat Maksiat) :
dengarlah hai sobat
saat kau maksiat
dan kau bayangkan ajal mendekat
apa kan kau buat
kau takkan selamat
pasti dirimu habis dan tamat

bukan ku sok taat
sebelum terlambat
ayo sama-sama kita taubat
dunia sesaat
awas kau tersesat
ingatlah masih ada akhirat

astaghfirullahal'azim

reff:
ingat mati, ingat sakit
ingatlah saat kau sulit
ingat ingat hidup cuma satu kali

berapa dosa kau buat
berapa kali maksiat
ingat ingat sobat ingatlah akhirat

cepat ucap astaghfirullahal'azim

pandanglah ke sana
lihat yang disana
mereka yang terbaring di tanah
bukanlah mereka
pernah hidup juga
kita pun kan menyusul mereka

astaghfirullahal'azim

repeat reff:

cepat ucap astaghfirullahal'azim

repeat reff:

cepat ucap astaghfirullahal'azim
cepat ucap astaghfirullahal'azim
Read More - WALI BAND-TAUBAT MAKSIAT(TOMAT)

Opera Software Mini 5 Beta Hadir di Android

11:09 PTG Dicatat oleh Krai Utara


Opera Software hari ini meluncurkan versi beta terbaru dari browser ponsel paling populer di dunia, Opera Mini 5, untuk platform Android. Opera Mini 5 beta untuk Android ini menawarkan pengalaman penjelajahan web yang cepat dan biaya yang efisien untuk setiap handset dibangun di platform Android.

Alasannya, Opera Mini, dengan lebih dari 50 juta pengguna di seluruh dunia, memungkinkan pelayaran web hampir di semua handset dengan adanya kompresi data hingga 90 persen sebelum mengirimkan konten ke ponsel sehingga akan meningkatkan kecepatan dan pemuatan halaman secara signifikan. Dengan antarmuka yang sederhana dan mudah digunakan, Opera Mini menawarkan pengalaman penjelajahan di ponsel layaknya menjelajah pada komputer desktop dengan fitur-fitur favorit, seperti speed dial, tabbed browsing, password manager, dan bookmark.

"Pengguna Android tidak perlu pikir panjang ketika berbicara tentang penjelajahan web pada ponsel mereka. Opera Mini akan memberikan pengguna Android akses yang cepat dan dengan biaya efisien ke situs dan layanan web favorit mereka," ujar Dag Olav Norem, Vice President of Products Opera Software, dalam siaran pers yang diterima Kompas.com, Kamis (11/3/2010).

Untuk mengunduh Opera Mini langsung dari ponsel Android, kunjungi m.opera.com/next dengan browser Android, atau cari Opera Mini 5 di Android Market. Untuk informasi lebih lanjut, kunjungi http://www.opera.com/mini/next/.(sumber:kompas.com)
Read More - Opera Software Mini 5 Beta Hadir di Android